Kde nás nájdete:

SPOSA BB - FAMILKA
Horná 67
974 01 Banská Bystrica
(Kancelária na 3. poschodí)

zobraziť na mape

Kontakty:

mobil: +421 911 360 641
e-mail: sposabb@familka.sk
www.familka.sk

Familka.sk v sieti Facebook

Články

Materstvo a rodičovstvo je cesta. Dlhá, náročná ale krásna. Nie ste na nej sami...
Náš familkový tím odborníkov, priaznivcov, nadšencov a podporovateľov sa rád podelí o množstvo praktických skúseností a rád, ktoré uľahčia a spíjemnia každodenný život, pomôžu pri výchove, môžu prispeť k dobrému fungovaniu vzťahu rodič- dieťa a k celkovej harmónii a spokojnosti v rodine.

Prostredníctvom článkova odkazov vám umožníme v archíve "lúskať" témy, ktoré vás zorientujú v množstve neprehľadných a povrchných informácií.

Máte otázky, nenachádzate na ne odpovede?
Máte problém? Neviete ho vyriešiť?
Máte dobré rodičovské nápady, skvelé tipy a odporúčania, s ktorými sa chcete podeliť?

Napíšte nám!
Aj váš osobný príbeh alebo rodičovská skúsenosť môže byť novým poznaním alebo inšpiráciou pre iných...


10.12.2017

Autizmus

Úvaha

22.10.2017

Terchová 2017

"Ak chceme prekonať bariéry okolo nás, musíme prekonať v prvom rade tie v nás samých".

22.10.2017

Inklúzia

Inklúzia a integrácia je životnou filozofiou, hlbokým nacítením a obdarením prežívaní rôznych druhov oslabení vlastnou skúsenosťou, prijatím, pokorou a následným pochopením. Bez osobného kontaktu , odpustenia a prijatia bez podmienok, nie je realizovateľná. Mária Helexová

20.09.2016

Prosba autistu

Pár viet o nás, našich životoch, potrebách, prosbách pomoci...

13.12.2015

13.12.2015

O chlapcovi, ktorý presýpal kamienky

Tento príbeh nie je vymyslený . Je príbehom chlapca s aspergerovým syndrómom, príbehom z jeho sveta, ktorý sa líši od sveta neurotypických detí aj dospelých. Niektorým z týchto príbehov možno naozaj nebudete chcieť veriť, ale všetky sú skutočné. Ponúkam vám obrázky zo sveta, ktorý som mala možnosť spoznať zblízka vďaka môjmu synovi, vo chvíľach, keď ma do svojho sveta vpustil.

Autizmus a nové výrazy

K autizmu patria výrazy a pomenovania, ktoré je nutné vysvetliť tým, čo nepoznajú. Aby naše dva svety mohli spolu komunikovať a došlo k porozumeniu na oboch stranách.

Autizmus a život s ním v rôznych podobách.

Možno sa budem opakovať, ale aj v škole nás učili, že „Opakovanie je matkou múdrosti“. Slovo autizmus je vysvetlované v majoritnej väčšine ako pojem FOREST GUMP, RAIN MAN a iné sfilmované verzie. Buď je vykresľovaný ako romantika , ideál, alebo extrém. Násilie , deštrukcia,zlo. Autizmus je individualita bytosti, ktorá je vo svojom vývoji iná. Všade sa píše o poruche. Je to porucha, alebo už nová vývojová etapa človeka?

06.06.2012

Menopauza a výživa

Menopauza bola dlho tabuizovanou témou. Vďaka dlhodobej snahe lekárov, ako aj ďalších zdravotníckych odborníkov aj vďaka ženám samotným sa tento prístup mení. Prečítajte si viac o tom, čo je menopauza, ako sa prejavuje, aké riziká pre zdravie žien znamená a ako sa proti nim brániť.

18.09.2011

Malé veľké mamičkovské starosti

Napriek všetkým dobrým radám kamarátok a príbuzných, či toho, čo nájdeme v časopisoch a naštudujeme na internete, každú mamičku v období tehotenstva a v čase po pôrode pravdepodobne potrápi minimálne jedna z týchto ťažkostí.

04.09.2011

Zázvor v tehotenstve

Zázvor je úžasný pomocník v kuchyni aj v domácej lekárničke. Dokáže zahriať lepšie ako varené víno, či teplá deka, jedlám aj dezertom dodá ten správny "říz". Odporúča sa aj pri žalúdočných problémoch a tehotenských nevoľnostiach.

04.09.2011

Kravské mlieko ako potravinový alergén

Mlieko bolo donedávna považované za jednu zo základných potravín, často sa ním nahrádzalo materské mlieko a jeho každodenná konzumácia bola samozrejmosťou. V súčasnosti sa však jeho pozícia v zdravom stravovaní otriasa v základoch.

04.09.2011

Cukor - biely jed

Jeho chuť milujeme a naše telo ho potrebuje. V rafinovanej podobe a pri nadmernom užívaní má však toľko negatívnych účinkov, že jeho príjem musíme kontrolovať. Môže spôsobovať vznik cukrovky, nadváhy, hyperaktivity, stavy chronickej únavy, spôsobuje prekyslenie a premnoženie kvasiniek.